Fii la curent cu VIAȚA STUDENȚEASCĂ din orașul tău. Află din timp de evenimente, workshop-uri, internship-uri, job-uri, tips & tricks, promoții studențești și multe altele. Încearcă newsletterul Viață de student - click aici!
Fii la curent cu VIAȚA STUDENȚEASCĂ din orașul tău. Află din timp de evenimente, workshop-uri, internship-uri, job-uri, tips & tricks, promoții studențești și multe altele. Încearcă newsletterul Viață de student - click aici!

Cioc, cioc! Cine-i? Sesi. Care Sesi? SESIUNEA

Sesiunea

Sesiunea sau Bau-Bau?

  • Cioc, cioc?
  • Cine-i dincolo de ușă?
  • Sesy…
  • Care Sessy?
  • Sessy-Sesiunea, am 5-ul în traistă…

Cam așa sună povestea ce-are să se deruleze în cele ce urmează, căci sesiunea pare tot mai aproape la ușa și noi tot mai pierduți în urmele dezinteresului, stresului și al proiectelor.

Nota 5 și sesiunea: pentru mulți dintre studenți deja sună precum o cola rece într-o zi toridă de vară. Pân’ s-ajungem acolo însă, trebuie să trecem perioada următoare.

Când stăm să reflectăm, ne-amintim că prin generală nota 5 era practic o rușine: CUM să mergi cu nota asta acasă? Nu ai știut niște amărâte de fracții, de povești? Ehe… acu-i comoară, pe cine să mințim? Ironic, isn’t it?

Pentru o studentă din anul I ca și mine, ca și alții, prima sesiune a fost relativ…decentă. Adică se putea muult mai rău. Proful care zicea că are examenul greu? O nimica toată. Și tot așa. Bine, ca orice lucru, și sesiunea din iarna le-a avut pe-ale ei, cu bune, cu rele. Dar am trecut cu brio, sau cu o restanță. Las-o, c-o luăm noi. Nu vă întristați.

Integralist să fii, noroc să ai. Era altfel vorba, dar nu e cazul, căci noi suntem toți smart. All good. Au trecut și sărbătorile, au trecut și vacanțe. Au trecut naiba toate, mai avem noi de trecut.

Știu, știu- apare, dacă nu a apărut deja, stresul.

S-speranță (ultima)

T-trebuință

R-reușită

E-energie (mai moale cu energizantele, că iar nu dormi)

S-succes

Asta să reflectați când vă mai gândiți la stres, nu la semnificația lui adevărată care nu face altceva decât să ne demoralizeze.

Trecem peste partea aceasta mai de introducere, mai de relax și haideți să fim serioși. Măcar 5 minute. Că oricum tu, da tu, în timp ce dai scroll și citești asta, aveai de făcut un proiect și de învățat niște pagini. Dar o pauză e bine-meritată mereu, o meriți.

Leneș sau perfecționist, cert este că e nevoie de organizare a timpului.

  • Timp să înveți, să pregătești toate referatele, temele, practic tot ce ai.
  • Timp pentru a MÂNCA (obligatoriu-nu te neglija), a ieși la o plimbare, a face sport, a face orice iubești și te face să te simți bine.
  • Orele, zilele, proporțiile depind de la om la om pentru că fiecare dintre noi e diferit.
  • Stai liniștit dacă simți nevoia să te oprești- nu e o greșeală, ci un semnal de alarmă al interiorului că pur și simplu nu mai poate; și trebuie înțeles.

Îi înțeleg pe cei care fac totul din timp, pe cei care lasă pe ultima sută de metri, pe cei care sunt stresați, pe cei dezinteresați, pe cei care se roagă doar să fie 5 și pe cei ce iau 10 pe linie. Până la urmă trebuie să îi înțelegem pe toți. De ce? Păi dacă noi, între noi, studenții, nu ne înțelegem, atunci cine să o facă? În sesiune suntem unul pentru toți și toți pentru unul mai mult decât oricând.

Luați-vă atât timp cât aveți nevoie pentru a vă pune lucrurile la punct, pe cât se poate din timp, nu pentru că-i ceva de-a gata, ci pentru a vă face cât de cât un bine.

Salut și susțin, înțeleg colegii din ani terminali care-și pregătesc licența, au și sesiunea, se pregătesc și de master sau de muncă. E greu și pentru voi, dar aveți tot respectul pentru că tot amalgamul acesta de stres nu vă lasă să vă dați bătuți, ci vă face mai buni, mai puternici. Sunt convinsă că veți reuși și că aveți un viitor frumos în față. Sper să faceți alegerile corecte, cele pe care VOI vi le doriți și să fiți fericiți. Noi, cei din ceilalți ani vă suntem alături cum și voi ne-ați fost la-nceput de drum.

Este despre tobți cei care reușesc, mai presus de toate, să nu-și piardă mințile și să rămână ei, să se încurajeze că totul va fi bine, că o să facă ce-o să poată, pentru că într-un final și studenții sunt tot oameni.

Este despre profesorii care nu vor să ne îngreuneze viață, căci, încă odată, ne sunt alături și înțeleg că ne e greu. Cum mai menționasem- aveți tot respectul și vă mulțumim!

Este despre toată această comunitate studențească, a celor ce se ocupă de pagină, de a ne face zilele mai frumoase cu glume în care cu toții ne regăsim, dar și adevăruri pe care, datorită maturității, le înțelegem, le acceptăm și știm că vom putea trece cu bine.

Este, ca un final de încurajare, și pentru cei ce citesc acest mesaj, din drumul sfârșit al anilor de liceu: cei care au frați, surori, alte rude sau prieteni, sau pur și simplu, tu, cel/cea la care a ajuns întâmplător la acest mesaj, și a citit până la final. Și voi ați trecut prin greu, dar veți reuși. O să urmeze admiterea- urmați-vă visele, nu vocile din jur; faceți ce vă face fericiți; poate nu toți vor să dea acum la facultate, poate vor altceva- faceți ce vă doriți, ce e mai bine pentru voi, dragii mei, pentru că voi veți trece prin toate- și noi, *mai mari*, vă vom fi alături- am încredere în voi.

Mult succes la examenul de bacalaureat-si, se puede!

Urmând să închei, mă bucur dacă ai ajuns până aici- nu neapărat până la finalul mesajului- ci până în punctul din care citești acest mesaj- ești cineva și acest cineva poate- și va reuși.

Vă urez mult succes tuturor și sper să treceți prin această sesiune cu brio și să vă bucurați de vară, de soare, de prieteni! Together is better!


Citește și

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on reddit
Share on linkedin
Share on twitter
Newsletter

Vreau să fiu la curent cu informații despre:

Intră și tu în comunitatea de studenți din orașul tău

Articole recente
Career Talks – mai aproape de cariera ta ideala
Daily

Career Talks – mai aproape de cariera ta ideala

Cu toții știm că primii pași sunt dificili și e greu până înveți să îți menții echilibrul. De aceea, la Angajatori de TOP am pregătit o serie de webinarii care să te ajute să îți începi drumul către cariera dorită fără a te împiedica!

Accenture Thumbnail
Daily

Poți să lucrezi dacă ești student?

De ce întrebarea asta? Ei bine, știu că există un gând colectiv printre tinerii din universități, că viața de student nu s-ar combina bine cu viața profesioanală. Înțeleg neliniștea, m-am aflat și eu în aceasta situație, dar hai să vă povestesc cum s-a întâmplat la mine și cum am ajuns să le împac pe amândouă.

Newsletter

Vreau să fiu la curent cu informații despre:

Intră și tu în comunitatea de studenți din orașul tău