Un gând altfel pentru o sesiune altfel

Semnat,

Schimbările nasc incertitudini, frici, poate chiar anxietăţi pentru unii dintre noi. Fără doar şi poate cu toţii rezonam cu faptul că trăim o perioadă haotică, o perioadă în care avem un cumul de trăiri, de stări care nu excelează. Cu siguranţă nici grabă în care se apropie sesiunea nu ajută, din contră.

Probabil te sperie. Este ok.

Vin cu o propunere. Hai să privim altfel! În viaţă, uşile ţi se vor închide. Oamenii te pot, ori te vor părăsi. Chiar şi locurile de muncă te pot dezamăgi. Cu toate acestea, pentru fiecare cădere există încă zece succese care te aşteaptă, indiferent de natura acestora. Întotdeauna piedicile apar, dar depinde de noi cum decidem să reacţionăm la ele. Hai să acceptăm că există posibilitatea să facem greşeli, pentru că de ce nu, dacă facem greşeli, atunci facem lucruri noi, încercam lucruri noi. Facem lucruri pe care nu le-am mai făcut, şi mai important, facem ceva.

Simt că oamenii se pierd când se gândesc la fericire ca la o destinantie. Ne gândim mereu că într-o zi vom fi fericiţi. Noi, studenţii, ne gândim că vom obţine acea notă, ori acea medie. Fericirea noastră nu ar trebui să fie influenţată de aceste aspecte, pentru că este o stare de spirit, nu o destinaţie. Este ca şi cum ai fi obosit, ori ţi-e foame. Nu este ceva permanent. Este o star, vine şi pleacă, iar asta este în regulă. Şi simt că dacă oamenii, respectiv studenţii s-ar gândi la asta, ar găsi fericirea mai des.

După umila mea părere, cel mai înţelept lucru în perioada aceasta constă în a depune efort şi a face alegeri conştiente în favoarea propriei persoane. Sper să avem curajul să luptăm pentru un viitor care să ne inspire, chiar dacă nu arată aşa cum am crezut. Şi sper să ai curajul să faci lucrurile altfel, să fii genul de om care îşi asumă riscul, să fii genul care conduce cu inima. Am înţeles mai greu, dar nu tardiv, că fericirea sta ascunsă în lucruri mici şi momente-cheie.

Newsletter

Vreau să fiu la curent cu informații despre:

Intră și tu în comunitatea de studenți din orașul tău

Articole recente
Giveaway Accenture - Cum te relaxezi dupa Sesiune
Daily

Giveaway – “Cum te relaxezi după Sesiune?”

După perioada stresantă din sesiune, aducem vara mai aproape de tine cu un Kit de vacanță, dacă răspunzi la întrebarea “Tu cum te relaxezi după #Sesiune?”

Newsletter

Vreau să fiu la curent cu informații despre:

Intră și tu în comunitatea de studenți din orașul tău