Facultatea online

Semnat, un simplu student

Facultatea online e ceva gen: “Nu ai cameră – absent. Da’ cum să nu răspunzi? Ce, nu știi? Ai învățat asta.”

Am crezut că martie va fi doar “două săptămâni”.
Am crezut că totuși vom fi an terminal în băncile școlii.
Am crezut totuși că vom vedea universitatea în octombrie.
Am crezut totuși că o vedem din semestru al doilea.
Am crezut totuși că mai există oameni care ne înțeleg.

Însă nu.

“Ce? Stau și ei acasă, ce fac la cursuri? Că nu fac nimic. Hai să vedeți voi, vă dăm link?
Nu fundalul este vinovat pentru camera oprită. Tăcerea nu înseamnă neaparat rușine. Înseamna că nu răspundem pentru că nu știm.

Tăcerea poate însemna și rușine, de teama de a nu fi criticați. Nu toți profesorii te înțeleg. Nu toți profesorii te cred. Ce, cum? Nu ai cameră – absent. Da’ cum să nu răspunzi? Ce, nu știi? Ai învățat asta. Conform anumitor studii, după 50 de minute de activitate, sunt necesare 10 minute de pauză. Nu, facem un curs 2,3,4,5 ore. Ce, nu rezistați? Pe telefon cum stați atât? Nivelul de informații crescut în orice fel de interval de timp dăunează. Nu că nu ești tu atent, nu mai e creierul. Că s-o fi săturat și el, zic.

Da, ești acasă. Dar de ce te ridici? La facultate ai fi stat în bancă. Da, dar nu-s la facultate. Deci mă ridic. Poate mi-e foame, poate mi-e sete, poate am amorțit în pat. Nu suntem toţi obișnuiți cu regimul .Pandemia bate-o vina, nu?
Da și ce dacă a trecut un semestru, sau un an? Te adaptezi, scazi, te adaptezi iar. Nu e nimeni în top 10 și modelul demn de perfecțiune, concentrare, inteligență.

Respect pentru cei ce știu să predea, să încurajeze, să susțină, să considere orice răspuns ca fiind bun, să ofere înțelegere, să fie pro-pauze, să ofere respectul unei camere închise. Nu vrem nici noi liniște totală la cursuri, și nouă ne-o părea rău că vă lăsăm și nu răspundem. Dar nu știm, ne e rușine, nu avem încredere că e corect ce zicem. Asta e.

Cei ce zic că e ușor, vă invităm la o oră de cursuri, facultatea este la alegere. Singurul lucru care ne-a mai rămas sunt grupurile alea care pe unii îi incomodează, că cine știe ce vorbim acolo. Orice, la orice oră.
Că glumim, că ne vărsăm oful, că punem întrebări pentru teme, că ne ajutăm (da, inclusiv la examene, obișnuiţi-vă cu idea, voi ăștia perfecționiști și umpluți de idei preconcepute că e copiatul ochiul dracului, toți ați copiat).
Suntem o comunitate, indiferent de unde recepționăm ceea ce ne înconjoară, și spre surprinderea unora, vom continua la fel.

Ăsția suntem.
Semnat, un simplu student – Bianca Bnd


Ai aflat de strângerea de fonduri pentru amenda de la party a unui student? Intră și citește aici.
Dacă ai Instagram și nu ne urmăreștă încă.. nu știu cu reziști la cursurile online. Hai cu noi și pe Insta: @vdsromania.

Newsletter

Vreau să fiu la curent cu informații despre:

Intră și tu în comunitatea de studenți din orașul tău

Articole recente
Giveaway Accenture - Cum te relaxezi dupa Sesiune
Daily

Giveaway – “Cum te relaxezi după Sesiune?”

După perioada stresantă din sesiune, aducem vara mai aproape de tine cu un Kit de vacanță, dacă răspunzi la întrebarea “Tu cum te relaxezi după #Sesiune?”

Newsletter

Vreau să fiu la curent cu informații despre:

Intră și tu în comunitatea de studenți din orașul tău