Mass-media și mizeria de sub preș

Semnat,

Am văzut un reportaj de la o anumită televiziune despre “studenti dati afara din camin din cauza pandemiei”.

Urmărind reportajul, am putut observa câteva amănunte:

1. Când a fost vorba să se filmeze în interior, au filmat doar în “căminele de lux”. Știți voi, alea în care 95% din studenți nu reușesc să pună piciorul vreodată. Care-i problema domnilor jurnaliști? În restul căminelor de ce nu ați intrat? Vă e frică de gândaci sau de miros? Sau vă temeați să nu vă cadă ceva în cap?

2. S-a mărit considerabil numărul studenților (s-a spus că sunt peste 14.000 când de fapt mai sunt maxim 10.000, cu tot cu aia cazați “doar pe foaie” iar de la an la an, din ce în ce mai puțini aleg cazarea la cămin, fiind conștienți de condițiile de acolo)

3. Vizita bine-înțeles că a fost anunțată în prealabil. Iar s-au mobilizat anumiți administratori de cămin că să facă totul să pară impecabil când de fapt realitatea e cu totul alta.

Stau și mă întreb, de ce când zeci de mii de studenți spun că realitatea e alta decât ceea ce vor să se vadă la TV, presa în continuare dă dovadă de o atitudine comunistă și ascunde mizeria sub preș?

Ne faci cinste cu o cafea?

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on reddit
Share on linkedin
Share on twitter
Newsletter

Vreau să fiu la curent cu informații despre:

Intră și tu în comunitatea de studenți din orașul tău

Articole recente
Sesiunea
Daily

Cioc, cioc! Cine-i? Sesi. Care Sesi? SESIUNEA

Pentru o studentă din anul I ca și mine, ca și alții, prima sesiune a fost relativ…decentă. Adică se putea muult mai rău. Proful care zicea că are examenul greu? O nimica toată. Și tot așa. Bine, ca orice lucru, și sesiunea din iarna le-a avut pe-ale ei, cu bune, cu rele. Dar am trecut cu brio, sau cu o restanță. Las-o, c-o luăm noi. Nu vă întristați.

Sunt student și banii nu se lipesc de mine
Daily

Sunt student și banii nu se lipesc de mine. Coincidență?

Să fii student nu înseamnă doar timp pentru cursuri, cărți, seminarii, proiecte, seri cu prietenii sau ieșiri în oraș. Ești în perioada în care începi să îți dezvolti noi obiceiuri, începi să fii mai responsabil, iar cel mai important aspect pe care îl înveți, este cel de gestionare a bugetului tău.

Semnat, un simplu student
Semnat, un simplu student

Multumim, profesori dedicati!

Dragi dascăli de pretutindeni, Acesta este un text în semn de mulțumire pentru profesori dedicati, toți cei care se dedică meseriei ce-au ales-o în urmă

Semnat, un simplu student
Semnat, un simplu student

Facultatea online

Facultatea online e ceva gen: “Nu ai cameră – absent. Da’ cum să nu răspunzi? Ce, nu știi? Ai învățat asta.” Am crezut că martie

Pamflet

Top 9 fraze consacrate ale studenției

Anii studenției înseamnă și primele peripeții, pe care ți le amintești cu drag de-a lugul timpului, însă peripețiile vin la pachet cu urmări, astfel că îți vor rămâne automat în minte și niște fraze consacrate.

Newsletter

Vreau să fiu la curent cu informații despre:

Intră și tu în comunitatea de studenți din orașul tău