Gândurile unei studente

Semnat,

Sunt studenta în anul 1 la Facultatea de Matematică și as avea un mesaj pentru toți profesorii mei din acest an, dar mai ales pentru cei care încearcă pe cât posibil sa ne ajute sa trecem peste aceasta perioada mult prea solicitanta.

Vreau sa mulțumesc în primul rand profesorilor care ne întreabă cum ne simțit, dacă mai putem, dacă nu, dacă suntem bine psihic, nu neapărat fizic. Mulțumim! Sunt putini care fac asta, dar se găsesc câțiva cărora le pasa și de noi, studenții.

Vreau sa mulțumesc profesorilor care nu ne țin morala pentru ca nu ne descurcam la examen, care nu arunca vina numai asupra noastră ca nu facem nimic ok, ca nu trimitem cele 10 teme la timp și ca nu avem prezenta la curs.

Mulțumesc doamnei A care ne susține și ne încurajează în privința examenelor și care nu ne asaltează cu n teme, fiind conștientă de faptul ca suntem stresati și nu mai arde și de aceasta materie. Nu avem cum sa învățăm și sa înțelegem exercițiile, probleme, la capacitate maxima când îmi trântești 20 de foi per seminar și te aștepți sa iau 10 în sesiune.

Am obosit psihic și fizic sa învăț de pe laptop, sa îmi decalez programul, sa încerc sa nu adorm dimineața, pentru ca vreți cursuri de la 8:00. Domnule profesor B, cu toată admirația și cu tot respectul va rog sa ma iertați ca nu am trimis nicio tema și niciun test pe care mi l-ați dat, dar nu înțeleg nimic la materia dumneavoastră.

Nu știu dacă problema este la mine, la dumneavoastră sau la canalul de transmitere a informațiilor. Încerc și fac ce pot sa înțeleg și sa dezlusesc misterul problemelor rezolvate în proporție de 30%, pentru ca restul trebuie sa știm din liceu. Nu va supărați pe mine, dar nu știu care este inversul unui număr în Z6 sau care e treaba cu fracțiile în Z6 pentru ca aceste clase de resturi modulo n am făcut în clasa a X-a, iar de atunci nu s-a mai trecut prin lucrurile astea.

Poate sunt studenți printre noi, care au fost M2 sau chiar M3 și nu au auzit de cifrele cu caciulita, lor nu le explicati ce sunt astea? Va spun și va rog sa ma credeți ca nu tot ce scrie în programa pentru liceu se și face, mai ales daca nu suntem M1. Deci, va rog frumos, nu va mai supărați sau nu ne mai desconsiderati dacă nu știm lucruri pe care nu le-am făcut în liceu, deși trebuiau făcute. Vreau să-i mai spun doamnei profesor G sa nu mai citească pur și simplu de pe suportul de curs și cel de seminar, pentru ca 70% din studenți intra la cursuri și seminare doar pentru prezenta, de aceea nici măcar nu știți ce voce au. Pe doamna profesor G am lăsat-o la urma pentru ea este singura la care intru și sunt atenta.

Va mulțumesc, doamna profesor pentru ca ne explicati probleme, pentru ca reluați și pentru ca ne suportați, deși nu primiți aproape niciodată un feedback de niciun fel. Sa știți ca eu sunt mereu prezenta și atenta, deși niciodată nu m-ați auzit și îmi cer iertare ca m-ați văzut la fata doar o data, când am avut primul seminar.

Ne-ați spus la începutul seminarului ca veți organiza consultații pentru persoane ca mine care nu pot spune în fata clasei ce nu au înțeles de teama sa nu se facă de rușine. Mulțumesc, dar nu am reușit niciodată sa ajung la consultații și nici la seminare pentru ca-mi era prea frica de faptul ca ma veți scoate la tabla, deși știu ca asta ma ajuta foarte mult la examen, dar va spun ca nu mi-a plăcut niciodată geometria și nu voiam sa ma fac de ras. Va mulțumesc din suflet! Sa nu uit de doamna profesor O, va rog frumos sa nu mai credeți ca va citește cineva cursul pentru ca nimeni nu face chestia asta și va rog sa nu ne îngreunati sesiunea pentru ca oricum e grea. Va mulțumesc!

În rest, dragi profesori va mulțumesc tuturor ca faceți eforturi ca noi sa înțelegem câteva lucruri din tot acest semestru, dar vreau sa știți ca matematica nu se învață asa! În niciun caz asa! Eu cel puțin nu pot! Am obosit din toate punctele de vedere, fizic, psihic și emoțional. Ma dor ochii, capul ma doare zi de zi și sunt din ce în ce mai obosita. Da, asa era și înainte sa fie toată facultatea asta online, tot la fel de obositor și de stresant dar, dragi profesori, erați în fata mea, îmi explicați, iar eu as fi înțeles de 10 ori mai bine, va asigur. Acum, nu va pot rezolva n teme pe care le trimiteți, nu pot înțelege rezolvarea unui exercițiul dintr-un mail și nu pot sa înțeleg foarte bine seminarele, pentru ca nu faceți efortul de a ne trimite ceea ce dumneavoastră înregistrați.

Nu știu cum am putut sa uit de doamna profesor M care as vrea sa înțeleaga ca eu, ca și mulți alții, suntem obligați și forțați sa facem informatica deși noi nu știm și nu optam pentru aceasta specializare! Va rog frumos sa nu va supărați pe mine ca am mai mult de 2 absente, dar nu îmi place, nu înțeleg și sincer va spun ca nu vreau sa înțeleg informatica. Primul examen cu dumneavoastră îl avem și va rog sa nu ne jigniți și sa înțelegeti ca nu este deloc ok ceea ce se întâmplă!

Uitați va pe alegerea fiecăruia și apoi veți înțelege de ce domnul x și y va dau foaia goala la examen și de ce au portofoliul greșit! Va mulțumesc și va admir tare mult!

Mulțumesc profesorilor din primul semestru care m-au trecut, deși poate nu meritam, mulțumesc profesorilor care mi-au pus în punct în plus și sper sa nu se fi supărat proful de algebra ca nu mi-am dat silința la examen pentru ca aveam nota mai buna în parțial, tot ceea ce voiam atunci era sa scap de ultimul examen și sa merg acasă, scuze.

Mulțumesc și doamnei C ca nu m-a trecut. Mulțumesc și singurei mele prietene care mi-a dat seminare și cursuri atunci când aveam nevoie. Sa știi ca n-am sa te uit niciodată, D. Mulțumesc și doamnelor secretare ca nu m-au înjurat când veneam sa fac 10 cereri și pentru ca mereu ne dădeau bombonele. Va iubesc!

Vreau sa vorbesc și despre prietenele mele din camera și cămin de care o sa mi fie groaznic de dor. Va mulțumesc mult pentru primul și cel mai mișto an universitar! Mulțumesc ca m-ați lăsat sa plang atunci când am simțit nevoia și va mulțumesc ca ati fost în sfârșit de acord cu un program de curățenie!

Sunteți minunate și va voi fi veșnic recunoscătoare pentru cele mai frumoase amintire pe care puteam sa le am în primul an de facultate! Mulțumesc M și M ca în sfârșit am putut sa petrec mai mult timp cu ele și pentru ca atunci când am vrut sa ies, ele au fost primele care mi-au răspuns la apel.

Știu ca din toată chestia cu online-ul am ajuns sa vorbesc despre primul meu an de facultate, deși, este doar 20% din tot ce s-a întâmplat în acest an. Nu puteam sa nu vorbesc despre toți oamenii minunați pe care i-am întâlnit și nu puteam sa nu mulțumesc (sau nu) profesorilor care chiar își dau silința sa înțelegem și celor care m-au trecut în primul an deși poate nu meritam (sau meritam).

Scoala/facultatea online e nașpa și asa va fi întotdeauna! Nu exista interacțiune, nu exista si nu exista conexiunea pe care o ai cu profesorul! Mereu m-am plâns de facultate crezând ca nu se poate mai rău de atât, dar aparent se poate!

Mulțumesc! Și sper sa ma iertați ca nu dau importanta tuturor, dar nu mai pot.

Sesiune ușoară!

Buy Me a Coffee

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on reddit
Share on linkedin
Share on twitter
Newsletter

Vreau să fiu la curent cu informații despre:

Intră și tu în comunitatea de studenți din orașul tău

Articole recente
Accenture Thumbnail
Daily

Poți să lucrezi dacă ești student?

De ce întrebarea asta? Ei bine, știu că există un gând colectiv printre tinerii din universități, că viața de student nu s-ar combina bine cu viața profesioanală. Înțeleg neliniștea, m-am aflat și eu în aceasta situație, dar hai să vă povestesc cum s-a întâmplat la mine și cum am ajuns să le împac pe amândouă.

Sesiunea
Daily

Cioc, cioc! Cine-i? Sesi. Care Sesi? SESIUNEA

Pentru o studentă din anul I ca și mine, ca și alții, prima sesiune a fost relativ…decentă. Adică se putea muult mai rău. Proful care zicea că are examenul greu? O nimica toată. Și tot așa. Bine, ca orice lucru, și sesiunea din iarna le-a avut pe-ale ei, cu bune, cu rele. Dar am trecut cu brio, sau cu o restanță. Las-o, c-o luăm noi. Nu vă întristați.

Sunt student și banii nu se lipesc de mine
Daily

Sunt student și banii nu se lipesc de mine. Coincidență?

Să fii student nu înseamnă doar timp pentru cursuri, cărți, seminarii, proiecte, seri cu prietenii sau ieșiri în oraș. Ești în perioada în care începi să îți dezvolti noi obiceiuri, începi să fii mai responsabil, iar cel mai important aspect pe care îl înveți, este cel de gestionare a bugetului tău.

Accenture Thumbnail
Daily

Poți să lucrezi dacă ești student?

De ce întrebarea asta? Ei bine, știu că există un gând colectiv printre tinerii din universități, că viața de student nu s-ar combina bine cu viața profesioanală. Înțeleg neliniștea, m-am aflat și eu în aceasta situație, dar hai să vă povestesc cum s-a întâmplat la mine și cum am ajuns să le împac pe amândouă.

Newsletter

Vreau să fiu la curent cu informații despre:

Intră și tu în comunitatea de studenți din orașul tău