Un gând, o stare, o viață

purpose

Cred că deja s-a propagat în toată țara informația despre studentul de la Facultatea de Științe Politice din Cluj. Dacă nu, acesta a decedat în urma unui infarct, înainte de un examen online. Nu vreau să aduc dramă mai mult decât este situația în sine, dar cred că este important să empatizăm sau pur și simplu să ne gândim că puteam avea ghinionul să fim chiar noi.

Hai că deja întreci toate cotele dramatismului, mi-ar spune unii dintre voi.
Dar aș dori să îți adresez o întrebare simplă: Ai simțit vreodată teama, frica sau nesiguranța în timpul unui examen online?

Nu cred că ai stat pasiv, fără să dai vreo importanță la fețele crispate ale colegilor ce erau ascultați sau ziceau că nu știu vreun subiect când era vorba de examen oral.
Nu cred că ai trecut foarte ușor peste momentul în care ți s-a blocat platforma în mijlocul unui examen sau a dat eroare nemaiputând să completezi vreo grilă, tu rămânând cu nota aceea din momentul apariției erorii. Sau platforma să te treacă absent, deși ai susținut testul, după cum s-a întâmplat și cazul studentului de la științe politice.

Totul ține de firea omului și trebuie să înțelegem că nu suntem la fel și reacționăm în nenumărate moduri, acest fapt fiind o surpriză chiar și pentru noi, uneori. Presimt că vor fi foarte multe persoane care vor face mișto de acest caz, dar cred că trebuie să existe o schimbare la nivel de mentalitate.

Acel student a clacat, la propriu (mi-ar fi plăcut să fie doar la figurat), probabil din cauza presiunii dinainte de examen. Cred că presiunea vine din mentalitatea creată de noi. Mai precis, dacă iau 5 sunt o proastă care se va duce în Spania, la cules de căpșuni. Că dacă zic ceva greșit toți mă vor judeca și astfel ajung tot proastă în fața lumii.(am dat exemplul meu doar pentru a nu se face vreun atac la persoană). Părinții mai au o foarte mare contribiție la realizarea copilului care trebuie să ajungă undeva sus, dar când tânărul ajunge acasă, în intimitate, se întreabă de ce a dat la facultatea respectivă, în cazul cel mai bun.

Dragi studenți, vă rog în clipele stresante de sesiune să vă oferiți momente de relaxare, bucurie, înțelegere. Nu trebuie să ai notele cele mai mari pentru a fi inteligent. Și nu trebuie să mai pui atât suflet în ceva ce nu ține de tine 100%.

În final, o să citez o mică discuție pe care am purtat-o cu un prieten, tot student la Cluj. (păstrez aceleași expresii pentru autenticitatea discursului său de pe Instagram):

„Deci când am auzit: un student de la facultate a murit, băi, m-am gândit la toți prietenii mei. Și eram ceva de genul: băi, dacă s-a întamplat lor? Dacă s-a întamplat unei persoane ceva și eu nu am fost acolo ca să vorbesc, s-o calmez și s-o fac sa se simtă bine? Gândește-te, dacă aș fi fost eu lângă el sau dacă ar fi fost oricine altcineva… Băi frate, putea să meargă la o petrecere, putea să ia un vinuț și să se uite la un film, putea să zâmbească, putea să mângâie un cățel și să se întindă pe iarbă să strige că a scăpat de restanțe, și pur și simplu a murit.”

Dar într-un fel n-ai ce face….așa e viața…oameni vin, pleacă…sunt energie!
Un singur gând poate să-ți transforme viața, la propriu.

Buy Me a Coffee

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on reddit
Share on linkedin
Share on twitter
Newsletter

Vreau să fiu la curent cu informații despre:

Intră și tu în comunitatea de studenți din orașul tău

Articole recente
Accenture Thumbnail
Daily

Poți să lucrezi dacă ești student?

De ce întrebarea asta? Ei bine, știu că există un gând colectiv printre tinerii din universități, că viața de student nu s-ar combina bine cu viața profesioanală. Înțeleg neliniștea, m-am aflat și eu în aceasta situație, dar hai să vă povestesc cum s-a întâmplat la mine și cum am ajuns să le împac pe amândouă.

Sesiunea
Daily

Cioc, cioc! Cine-i? Sesi. Care Sesi? SESIUNEA

Pentru o studentă din anul I ca și mine, ca și alții, prima sesiune a fost relativ…decentă. Adică se putea muult mai rău. Proful care zicea că are examenul greu? O nimica toată. Și tot așa. Bine, ca orice lucru, și sesiunea din iarna le-a avut pe-ale ei, cu bune, cu rele. Dar am trecut cu brio, sau cu o restanță. Las-o, c-o luăm noi. Nu vă întristați.

Sunt student și banii nu se lipesc de mine
Daily

Sunt student și banii nu se lipesc de mine. Coincidență?

Să fii student nu înseamnă doar timp pentru cursuri, cărți, seminarii, proiecte, seri cu prietenii sau ieșiri în oraș. Ești în perioada în care începi să îți dezvolti noi obiceiuri, începi să fii mai responsabil, iar cel mai important aspect pe care îl înveți, este cel de gestionare a bugetului tău.

Accenture Thumbnail
Daily

Poți să lucrezi dacă ești student?

De ce întrebarea asta? Ei bine, știu că există un gând colectiv printre tinerii din universități, că viața de student nu s-ar combina bine cu viața profesioanală. Înțeleg neliniștea, m-am aflat și eu în aceasta situație, dar hai să vă povestesc cum s-a întâmplat la mine și cum am ajuns să le împac pe amândouă.

Newsletter

Vreau să fiu la curent cu informații despre:

Intră și tu în comunitatea de studenți din orașul tău