Sesiunea de acasă

Semnat,

Perioada critică a fiecărui student este reprezentată de Sfânta SESIUNE. Aici erau puse la bătaie cele mai puternice stări, emoții, manifestări, dar și cea mai mare capacitate de absorbție a informației.

Când eram pe picioarele străine ale studenției, condamnam tot ce era în jurul nostru. Am vrut să căutăm motive și le-am găsit. Ne plângeam de diverse, ce ne împiedică să ajungem să excelăm . Vorbesc de sala de lectură ( în care nu aveai niciodată loc, decât dacă făceai rezervare cu săptămâni în urmă), de locul în care îți puneai cunoștințele pe foaie ( era o adevărată tactică, având în vedere că băncile din spate erau cele mai vânate). Ne întâlneam între noi și dezbăteam diverse să înțelegem ce învățam și parcă niciodată și nicicum nu eram mulțumiți.

Am ajuns acasă. Practic nu aveam scuză în caz de nereușită. Uite că ,”acasă” era locul în care luam o gură de aer. Acum e locul în care ne sufocăm. Ne aflăm în comoditatea cea mai profundă și totuși suntem în continuare incomozi cu situația. Nu mai simțim presiunea reală a examenului. Nu mai gândim printre oameni, o facem prin ecrane. Deși era locul nostru drag, acum e primul loc din care vrem, din nou, să evadăm. O pot descrie ca o sesiune care nu mai trezește nici pic de vlagă în noi. Suntem obosiți, deși nu avem la fel de mari solicitări, poate. Cu toate astea, ne dorim o sesiune reală, cu oameni reali, cu emoții reale.

Ne rămâne și ne cuprinde un singur gând în sesiunea asta, nostalgia. Ne aflăm acum în perioada în care se manifestă începutul sfârșitului, iar asta ne mișcă. Deși mai e puțin, nu mai avem răbdare.

Cu drag și dor,
Semnat, un simplu student.

Ne faci cinste cu o cafea?

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on reddit
Share on linkedin
Share on twitter
Newsletter

Vreau să fiu la curent cu informații despre:

Intră și tu în comunitatea de studenți din orașul tău

Articole recente
Sesiunea
Daily

Cioc, cioc! Cine-i? Sesi. Care Sesi? SESIUNEA

Pentru o studentă din anul I ca și mine, ca și alții, prima sesiune a fost relativ…decentă. Adică se putea muult mai rău. Proful care zicea că are examenul greu? O nimica toată. Și tot așa. Bine, ca orice lucru, și sesiunea din iarna le-a avut pe-ale ei, cu bune, cu rele. Dar am trecut cu brio, sau cu o restanță. Las-o, c-o luăm noi. Nu vă întristați.

Sunt student și banii nu se lipesc de mine
Daily

Sunt student și banii nu se lipesc de mine. Coincidență?

Să fii student nu înseamnă doar timp pentru cursuri, cărți, seminarii, proiecte, seri cu prietenii sau ieșiri în oraș. Ești în perioada în care începi să îți dezvolti noi obiceiuri, începi să fii mai responsabil, iar cel mai important aspect pe care îl înveți, este cel de gestionare a bugetului tău.

Semnat, un simplu student
Semnat, un simplu student

Multumim, profesori dedicati!

Dragi dascăli de pretutindeni, Acesta este un text în semn de mulțumire pentru profesori dedicati, toți cei care se dedică meseriei ce-au ales-o în urmă

Semnat, un simplu student
Semnat, un simplu student

Facultatea online

Facultatea online e ceva gen: “Nu ai cameră – absent. Da’ cum să nu răspunzi? Ce, nu știi? Ai învățat asta.” Am crezut că martie

Pamflet

Top 9 fraze consacrate ale studenției

Anii studenției înseamnă și primele peripeții, pe care ți le amintești cu drag de-a lugul timpului, însă peripețiile vin la pachet cu urmări, astfel că îți vor rămâne automat în minte și niște fraze consacrate.

Newsletter

Vreau să fiu la curent cu informații despre:

Intră și tu în comunitatea de studenți din orașul tău