Studenții protestează: le e dor să stea la țigară cu portarul căminului

design-fara-titlu-9-1

De acasă, din pat și de pe Facebook, toți studenții din România protestează vehement: s-au săturat de stat în casă, vor să-și dea restanțele pe băncile facultății.

Până și cei mai introvertiți dintre ei s-au hotărât că își vor invita crush-ul în oraș, cei mai tocilari au jurat că își vor lăsa 3 restanțe pe anul viitor și fantomele facultăților, care apar doar cu numele în listele de prezență, dar nimeni nu știe cum arată, vor veni la toate cursurile… cel puțin în prima săptămână.

În fond, cui nu îi e dor de o noapte autentică de student? 
Se încheie o zi grea de facultate în care te-ai străduit să rămâi treaz la două cursuri și jumătate și te gândești să ieși la o bere cu colegii. Asta, bineînțeles, după ce terminați 5 beri în cameră, de încălzire. Mâine e o altă zi grea, așa că jurați pe roșu că luați câte o bere și vă întoarceți. La a șasea bere pe cap vă dați seama că somnul este pentru cei slabi de înger și că, totuși, berea nu ține de foame. Shawarmeria din colț vă strigă pe fiecare pe nume, faceți chetă și mâncați în campus pe nerăsuflate, unul râde și nu știe de ce, alții trei se gândesc să se întoarcă la băut și colegul ăla care nu prea iese a adormit pe bancă.

Vă puneți mințile la contribuție și vă bazați pe simțul orientării celui care a băut mai mult ca să ajungeți în camere. Nimeriți fiecare unde trebuie, mai puțin doi dintre voi care intră în a zecea cameră de pe partea stângă… dar la alt etaj. În alt cămin. Alt campus.

Singura tipă care vine cu voi rămâne la țigară cu portarul. Între timp, din sala de lectură de la 3 coboară o gașcă ce tocmai și-a terminat proiectul la materia aia la care v-a amenințat proful că nu trec decât 20% din prima și au trecut maxim 3% din an. Stați la povești, portarul ăsta vă e ca un bunic care tot povestește la gura sobei făcute și nefăcute din tinerețea lui. Râdeți toți și sunteți fericiți. Unul din voi își stinge țigara cu o ultimă înjurătură că iar l-au prins zorii zilei treaz, își ia un energizant de la automatul de la parter și urcați în camere.

Tu te pui în pat, colegii încă sforăie, te uiți la scândurile patului de deasupra scrijelite de zecile de alți studenți care au stat de-a lungul anilor în patul tău de acum, îmbibat cu povești de dragoste și jocuri de societate în presesiuni. Te gândești ce bună-i viața de student și că trebuie să faci din anii de facultate cei mai frumoși ani din viața ta. Simți că ți se lipesc ochii, îți zici „eh, sacrificii, bre!” cu gândul la somnul dulce pe care-l vei avea cât lipsești de la laboratoarele de azi. Un mare filosof spunea că un curs îl mai poți lua de la un coleg, dar un party trebuie trăit pe moment.

Newsletter

Vreau să fiu la curent cu informații despre:

Intră și tu în comunitatea de studenți din orașul tău

Articole recente
Giveaway Accenture - Cum te relaxezi dupa Sesiune
Daily

Giveaway – “Cum te relaxezi după Sesiune?”

După perioada stresantă din sesiune, aducem vara mai aproape de tine cu un Kit de vacanță, dacă răspunzi la întrebarea “Tu cum te relaxezi după #Sesiune?”

Newsletter

Vreau să fiu la curent cu informații despre:

Intră și tu în comunitatea de studenți din orașul tău