Tipuri de studenţi în sesiune

about-us-hero-image-t

Este general valabil faptul că studenţia reprezintă una sau chiar cea mai frumoasă perioadă din viaţa unei persoane. Odată ce ai ajuns la facultate, adevărata aventură începe. Participi la cele mai plăcute, dar şi plictisitoare cursuri, petreceri fel şi fel, întâlneşti oameni faini, strângi amintiri şi legi prietenii pe viaţă. Dar să nu uităm de sesiune.

În sesiune se regăsesc anual aceleasi tipologii de studenţi. Încă de la început cu siguranţă vei dezvolta abilitatea de a-i recunoaşte. Cu ei vei reuşi, dar cu tine o poţi face? Îţi lăsăm mai jos o scurtă clasificare.

1. Studentul care învaţă cu o seară înainte
Ştii acel gând care-ţi trece prin cap de-a lungul semestrului, şi anume: “Nu m-apuc acum, am suficient timp.”? Exact asta se şi-ntampla, ai suficient timp până realizezi cu o seară înainte că nu mai ai.:)

2. Studetul care ia o pauză după fiecare pauză
Viaţa lui se petrece în slow-motion, drept urmare pauzele sunt bine venite. După ce ai parte de o pauză care este doar lungă, nu şi meritata, este dificil să te întorci la studiu, aşa că tratezi pauză cu o altă pauză. Poate, poate!

3. Studentul care nu poate învăţa dacă nu mănâncă ceva între timp
Ştii momentul ăla când îţi propui să te apuci să-nveţi, chiar reuşeşti să deschizi suportul de curs, nu trec câteva minute şi te deranjează un val de sunete? Şi nu, nu este un live de-al lui Salam, nici Beethoven pe fundal, aşa te anunţa stomacul ca ai uitat de el, iar dacă nu-i oferi ce-ţi cere, nu vei avea parte de linişte.

4. Studentul care îşi evidenţiază cu markere toate cursurile
Şi nu oricum, să fie colorate, cât mai colorate. Cu toţii ne doream când eram mici culori, carioci care să se vadă cât mai proeminent, aparent acesta nu s-a lepădat de această parte a copilăriei, amintirile îl răscolesc.

5. Studentul care nu ştie nimic, dar îşi încearcă norocul
Doar îşi încearcă norocul. Şi culmea, uneori chiar îi iese! La examene este indiferent, întrucât deviza lui în viaţă este:”Nu o fi dracul atât de negru”. Îl vei recunoaşte după figură uşor şireată şi mândră, privire pe care o are nu pentru că a picat pe subiect, ci pentru că este satisfăcut de metodă de copiat adoptată.

6. Studentul restanţier
Genul de student care nu se chinuie să ajungă la examene precum ceilalţi, acesta se duce direct la restante.:) Fin şi simplu.

7. Studentul care se plânge că nu a făcut nimic, dar te surprinde cu un 10
Acel gen de student pe care nu-l vezi prea des, nici la curs, nici la seminar. În schimb la examen îl vei reucunoaste după poziţia capului şi a mâinii. Nu îşi ridică privirea din foaia de examen şi scrie foarte mult. Cum a luat 10? Nu ştie nici el.:)

8. Studentul care a învăţat 9/10 cursuri şi fix al 10-lea curs îi pică la examen
Acesta este fără doar şi poate studentul care merge pe premisa “Prost să fii, noroc să ai”. El ramane cu norocul, iar noi ceilalţi, rămânem toţi prosti.

9. Studentul care crede că grupul de WhatssApp este Google
Nu vă enervaţi, întreabă totul acolo nu că nu ar şti, doar vrea să fie sigur.:) El este studentul conectat mereu la tehnologie şi nu doar atât, este şi foarte relaxat la examen, ştie că are toate cursurile sunt pe telefoanele colegilor lui, ceea ce este ok.

Tu în care tip te identifici? Spune-ne mai jos, în comentarii

Buy Me a Coffee

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on reddit
Share on linkedin
Share on twitter
Newsletter

Vreau să fiu la curent cu informații despre:

Intră și tu în comunitatea de studenți din orașul tău

Articole recente
Accenture Thumbnail
Daily

Poți să lucrezi dacă ești student?

De ce întrebarea asta? Ei bine, știu că există un gând colectiv printre tinerii din universități, că viața de student nu s-ar combina bine cu viața profesioanală. Înțeleg neliniștea, m-am aflat și eu în aceasta situație, dar hai să vă povestesc cum s-a întâmplat la mine și cum am ajuns să le împac pe amândouă.

Sesiunea
Daily

Cioc, cioc! Cine-i? Sesi. Care Sesi? SESIUNEA

Pentru o studentă din anul I ca și mine, ca și alții, prima sesiune a fost relativ…decentă. Adică se putea muult mai rău. Proful care zicea că are examenul greu? O nimica toată. Și tot așa. Bine, ca orice lucru, și sesiunea din iarna le-a avut pe-ale ei, cu bune, cu rele. Dar am trecut cu brio, sau cu o restanță. Las-o, c-o luăm noi. Nu vă întristați.

Sunt student și banii nu se lipesc de mine
Daily

Sunt student și banii nu se lipesc de mine. Coincidență?

Să fii student nu înseamnă doar timp pentru cursuri, cărți, seminarii, proiecte, seri cu prietenii sau ieșiri în oraș. Ești în perioada în care începi să îți dezvolti noi obiceiuri, începi să fii mai responsabil, iar cel mai important aspect pe care îl înveți, este cel de gestionare a bugetului tău.

Accenture Thumbnail
Daily

Poți să lucrezi dacă ești student?

De ce întrebarea asta? Ei bine, știu că există un gând colectiv printre tinerii din universități, că viața de student nu s-ar combina bine cu viața profesioanală. Înțeleg neliniștea, m-am aflat și eu în aceasta situație, dar hai să vă povestesc cum s-a întâmplat la mine și cum am ajuns să le împac pe amândouă.

Newsletter

Vreau să fiu la curent cu informații despre:

Intră și tu în comunitatea de studenți din orașul tău