Fii la curent cu VIAȚA STUDENȚEASCĂ din orașul tău. Află din timp de evenimente, workshop-uri, internship-uri, job-uri, tips & tricks, promoții studențești și multe altele. Încearcă newsletterul Viață de student - click aici!
Fii la curent cu VIAȚA STUDENȚEASCĂ din orașul tău. Află din timp de evenimente, workshop-uri, internship-uri, job-uri, tips & tricks, promoții studențești și multe altele. Încearcă newsletterul Viață de student - click aici!

Poți să lucrezi dacă ești student?

Accenture Thumbnail

Poți să lucrezi dacă ești student? Află povestea lui George de la Accenture.

George Dragnea 2

Salut! George de la Accenture aici.
Un corporatist de treabă care vrea să împărtășească cu voi experiența sa de student – angajat.

De ce întrebarea asta?

Ei bine, știu că există un gând colectiv printre tinerii din universități, că viața de student nu s-ar combina bine cu viața profesioanală. Înțeleg neliniștea, m-am aflat și eu în aceasta situație, dar hai să vă povestesc cum s-a întâmplat la mine și cum am ajuns să le împac pe amândouă.

La fel ca orice student, am avut momentul acela de revelație în care am realizat că voi deveni în curând adult și, ca orice “om mare”, va trebui să am singur grijă de mine.

Intriga poveștii începe cu momentul în care am terminat licența la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din București, specializarea Filologie cu limba germană și suedeză. Un eveniment suficient de important din viața mea, pe care am vrut să-l sărbătoresc cu prietena printr-o vacanță la Paris, pentru care, însă, nu aveam suficienți bani.

Așadar, de aici începe desfășurarea acțiunii.

Prietenul meu, deja angajat la Accenture, m-a recomandat pe un rol de Accounts Payable cu limba Germană. Așa cum am scris mai sus, eu tocmai terminasem filologie, deci nu aveam nicio treabă cu zona de Finanțe & Contabilitate, în afară de limba Germană. Asta s-a dovedit a fi tot ce aveam nevoie pentru a face parte din echipă.

A fost primul job la care am aplicat și, în mod normal, au existat câteva emoții legate de pașii procesului de recrutare. Nu știam ce mă așteaptă, cum trebuie să vorbesc în calitate de adult și cum să nu mă pierd pe parcurs în lumea oamenilor mari.

Surprinzător, experiența a fost plăcută și naturală.

Am fost sunat de către un recruiter simpatic chiar în aceeași zi în care prietenul meu m-a recomandat. Interviul telefonic nu cred că poate fi numit chiar așa, pentru că am simțit că vorbesc cu o colegă din facultate, care mi-a povestit pe înțelesul meu despre rolul de Accounts Payable și apoi mi-a sumarizat totul pe mail. Următorul pas a fost testul de limba germană pentru a-mi evalua nivelul de cunoștințe, care, odată promovat, duce la interviul final cu managerul de proiect. În aceatsa etapă am cunoscut echipa și am aflat toate detaliile despre rol. Simplu, nu?

“Trainingul de două săptămâni a fost urmat de o perioadă de proba de 3 luni, iar adaptarea la un program de lucru de 8 ore nu a fost grea, deoarece aveam deja disciplina asta din facultate. Între timp, lucrurile au devenit suficent de clare pe rolul pe care îl aveam, încât să decid că pot să încep lejer masterul și să le îmbin pe amândouă.”

Nu o să vă mint, am ieșit de multe ori din zona de confort

Odată cu decizia de a mă angaja așa rapid după licență, apoi cu cea în care a trebuit să învăț să jonglez cu lucruri complet noi pentru mine noi atât la job, cât și la masterul pe care am decis să îl încep. În perioada de training am învățat tot ce am avut nevoie pentru noul meu rol – atât prin cursuri interactive pe o platformă cool a companiei, cât și direct de la colegii din proiect mereu dornici să ajute.

Mai mult decât atât, echipa mi-a înțeles nevoile de student și am avut parte de flexibilitate. Mi-am creat un program personalizat, care mi-a permis să fiu activ și eficient atât la birou dar și la facultate, în special în sesiune.

Activitățile de la job mi-au dezvoltat și mai mult abilitățile lingistice și am avut, pentru prima dată, oportunitatea de a pune în practică toate noțiunile învățate în facultate. Mai mult, am interacționat cu oameni din diferite regiuni și am descoperit că germana are o muzicalitate diferită în funcție de acestea și am învățat noi regionalisme de care nu știam înainte.

Dorința de schimbare și pasiunea

Ca absolvent al Facultății de Limbi și Literaturi Străine, am înțeles că oportunitățile mele de carieră chiar nu sunt limitate. În Accenture am întâlnit o comunitate puternică, ai cărei membri sunt oameni din domenii diferite, atât ca specializare în facultate, cât și ca experiență profesională, pe care i-au unit dorința de schimbare și pasiunea pentru limbi străine.

„A lucra și a fi student nu este deloc un lucru ușor”

Este o propoziție, pe care am auzit-o des înainte de a mă angaja, însă am învățat că este posibil să îmbini studenția cu job-ul fără să te simți epuizat. Important este ca în această călătorie să ai parte de înțelegere, flexibilitate și sprijin din partea angajatorului tău.

Nu cred că e nimic de speriat în începerea unei cariere. Mai mult, aceasta mi-a permis să am stilul de viață la care visam și să mă distrez și mai tare în perioada aceasta din viață mea.

Dacă ești deschis la schimbare și vrei să fim colegi, aici îți poți găsi rolul potrivit. Hai în echipa noastră să împărtășim experiențe despre studenție!

George Dragnea
Accounts Payable with German

Accenture Romania


Citește și

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on reddit
Share on linkedin
Share on twitter
Newsletter

Vreau să fiu la curent cu informații despre:

Intră și tu în comunitatea de studenți din orașul tău

Articole recente
Career Talks – mai aproape de cariera ta ideala
Daily

Career Talks – mai aproape de cariera ta ideala

Cu toții știm că primii pași sunt dificili și e greu până înveți să îți menții echilibrul. De aceea, la Angajatori de TOP am pregătit o serie de webinarii care să te ajute să îți începi drumul către cariera dorită fără a te împiedica!

Sesiunea
Daily

Cioc, cioc! Cine-i? Sesi. Care Sesi? SESIUNEA

Pentru o studentă din anul I ca și mine, ca și alții, prima sesiune a fost relativ…decentă. Adică se putea muult mai rău. Proful care zicea că are examenul greu? O nimica toată. Și tot așa. Bine, ca orice lucru, și sesiunea din iarna le-a avut pe-ale ei, cu bune, cu rele. Dar am trecut cu brio, sau cu o restanță. Las-o, c-o luăm noi. Nu vă întristați.

Newsletter

Vreau să fiu la curent cu informații despre:

Intră și tu în comunitatea de studenți din orașul tău